"ירושלים תמיד תהיה אהובת נפשי"
לרגל יום ירושלים הראל מויאל משחרר חידוש מרגש לקלאסיקה של נעמי שמר ושולח איתו מסר
בטריבונה שלישי, 31 מאי 2016 08:33מתוך פרויקט מיוחד של רדיו ירושלים לרגל יום ירושלים שיחול ביום ראשון הקרוב, יוצא חידוש מיוחד של הראל מויאל שנולד וגדל בעיר ושומר לה מקום חם בלב כל הזמן גם לאחר שעבר להתגורר בעיר אחרת.
"מאז ומתמיד השיר "ירושלים של זהב" ריגש אותי מאוד וכשנתבקשתי לבחור שיר על ירושלים אותו אבצע לכבוד הפרוייקט, לא היה לי ספק שזה יהיה השיר", מסביר מויאל את הבחירה.
"גם בגלל הלחן המאוד מיוחד שלו גם בגלל המחברת ומלחינת השיר נעמי שמר שבורכה בכישרון עצום ומעורר השראה, גם בגלל התקופה היפה והתמימה בה הוא נכתב אבל בעיקר בגלל הטקסט הכמעט פיוטי שמתאר את ירושלים בצורה הטהורה ביותר".
מויאל הוסיף: "לאחר מלחמת ששת הימים התווסף לשיר עוד בית יותר אופטימי ("חזרנו אל בורות המים..") והחלטתי לשיר אותו במקום הבית השני המקורי ("איכה יבשו בורות המים..") שנכתב לפני שחרור העיר העתיקה. כירושלמי גאה שנולד בשכונת גילה שבירושלים והתחנך בה, ירושלים הייתה ותמיד תהיה אהובת נפשי, וליבי תמיד יהיה שייך רק לה: "הלא לכל שירייך אני כינור".